Lego d.o.o. Podgorica je ekskluzivni uvoznik i distri­buter Malik Books iz Sarajeva, Leo Commerce iz Rijeke i Enco Book iz Beograda za Crnu Goru. Distribuciju radimo na jedan posve moderan način. Naši komercijalisti se nalaze svakodnevno na terenu i vrše dostavu robe u roku od 24h od trebovanja iste. U sklopu firme se nalazi i showroom u kojem se nalaze svi naslovi naših principala. Možete nas posjetiti i na sajtu www. lego.co.me  i poručiti neki od naslova koji se nalaze u našem asortimanu. Dostavu vršimo na kućnu adresu. Magacin, kancelarije i showroom se nalaze na adresi Petra Dedića bb.

Malik Books

Malik Books izdavačka je kuća specijalizirana za dječje izdavaštvo. U ponudi imamo izdanja za djecu uzrasta 0-13 godina. Nudimo različite vrste slikovnica i knjiga za djecu, od radosnica, kartonskih slikovnica, slikovnica sa naljepnicama, vježbanki, bojanki do knjiga bajki, basni, priča i romana za djecu i tinejdžere. Sarađujemo sa renomiranim izdavačkim kućama iz cijelog svijeta, a neke od najznačajnijih su: Ballon Media, Top-That, Brown Watson, The Book Company, YoYo, Caramel Editions, Gemser, Bonnier, Kings Road Publishing, Moon, 4th Wall Publications, Libsa, Edicart, Kreativni centar i dr. Naše slikovnice štampaju se u najvećim svjetskim štamparijama i ponosni smo što nudimo najkvalitetnija izdanja po pristupačnim cijenama.                                     

Mali je svijet.


Leo-commerce d.o.o. je osnovan početkom 1994. god. Izdavački program mahom usmjeren na izdavanje dječijih knjiga, priručnika i beletristike što zadovoljava interes šireg profila korisnika.

Enco Book postoji od  1994, dakle više od 20 godina tim kreira i stvara slikovnice namjenjene djeci od prvih koraka i riječi pa do kraja osnovne škole.

Sve slikovnice za najmlađe štampane su na ekološkom papiru i svi materijali korišćeni u izradi ovih slikovnica su testirani što potvrđuje oznaka C na svakoj knjizi.

Tu su još slikovnice, vježbanke i bajke sa naljepnicama… Karakteristika naslova je to što su neobični i drugačiji. Svaki naslov ima neko iznenađenje, naljepnice, poklon olovke, poklon flomaster, blokčić, itd…