1. Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju
Polisa privatnosti

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika 
Lego se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima Lego DOO: 
- Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi. 
- Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe. 
- Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka. 
- Ograničava dostupnost vaših informacija. 
- Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti. 
Lego DOO visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi. 
Polisa zaštite privatnosti Lego DOO
Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje u maloprodajnim objektima Lego DOO, Web stranicama Lego.co.me i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane Lego DOO ili u njegovo ime. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi. 
Primenjivost ove polise ne važi na Web stranicama van domena Lego.co.me i Lego DOO, a kojima se pristupa sa Lego Web stranica putem veza ka drugim Internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da Vas potstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih Internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju Vaše podatke. 

Tipovi obaveštenja korisnicima
- Oglasi
- Lifleti
- Newsletteri
- Poštanska pisma
- Katalozi
- Telefonski pozivi
Tipovi prikupljanih informacija
Informacije koje Lego DOO može prikupljati su: 
- Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona) 
- Informacije za naplatu i isporuku (broj platne kartice, adresa za isporuku) 
- Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima) 
Prikupljanje informacija
U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima: 
- prilikom online registracije korisničkog naloga 
- pri kupovini proizvoda 
- korišćenjem nekog servisa ili usluge 
- pri dostavi 
- pristupanjem članskom klubu 
- učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima 
- uspostavljanjem kontakta preko Web stranica ili direktno u Laguninin knjižarama 
- učestvovanjem u drugim aktivnostima Lego kluba čitaoca 
Korišćenje informacija
Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima: 
- popunjavanje formi u zahtevima za informacijama 
- organizacija i administracija članskog kluba 
- obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa 
- organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja 
- ponuda novih proizvoda i servisa 
- poboljšanje efektivnosti naših Web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude 
- sprovođenje istraživanja i analiza 
- slanje informacija u marketinške svrhe 
- obavljanje drugih poslovnih aktivnosti 
Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba 
Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina ili e-mail adresa prijatelja koja je zabeležena preko opcije “Preporučite prijatelju” ili preko nekih drugih opcija. 
Prosleđivanje ličnih informacija
Lego.co.me ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima. 
Mogućnost ne prihvatanja marketinških aktivnosti 
Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo Vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju ne prihvatanja budućih marketinških obaveštenja Lego.co.me 
Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da preduzmete neku od sledećih opcija: 
- Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane. 
- Preko Lego.co.me Call Centar putem broja telefona +382 20 221 732 
- Putem slanja e-maila na adresu info@Lego.co.me sa temom “Odjava”. 
- Putem poštanske adrese : 
Lego d.o.o.
Petra Dedića bb Podgorica, 
Stari Aerodrom.
Pri slanju e-maila ili poštanskog pisma, molimo Vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (n.p.r. e-mail, direktna poštanska pisma ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana Vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno procesirali Vaš zahtev. 
Lego.co.me će preduzeti neophodne korake kako bi implementirali Vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Molimo Vas da notirate da zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 10 radnih dana za e-mail poruke i 6 nedelja za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja. 
Takođe treba notirati da i kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, informacije o statusu članskog kluba ili ostala obaveštenja koja se tiču Lego kompanije. 
Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke
Bilo da kupujete putem Interneta ili u našim knjižarama, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Lego.co.me ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost. 
S ’ obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice Lego.co.me koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice. 
Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim Web stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu. 
Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka
Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše Web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim Web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije. 
Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu. 
Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše Web stranice. 
Web stranice Lego.co.me koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim Web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova. 
Ažuriranje ličnih podataka 
Lego.co.me želi da Vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za ažuriranje istih. 
Ako ste kreirali korisnički nalog na Lego.co.me Web stranicama, možete ažurirati Vaše podatke nakon prijave. 
1.Pozovite naš Call Centar na broj telefona: +382 20 221 732 
2.Pošaljite zahtev na e-mail: info@Lego.co.me
3.Pošaljite zahtev na poštansku adresu: 
Lego d.o.o.
Petra Dedića bb Podgorica, 
Stari Aerodrom.
U slučajevima da šaljete e-mail ili poštansko pismo, molimo Vas da obezbedite aktuelne informacije i promene koje želite da budu napravljene. 
Sakupljanje informacija od dece
Lego.co.me neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke od dece putem Interneta, koja su mlađa od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece! 
Kontakt
Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina: 
1.Pozovite naš Call Centar na broj telefona: +382 20 221 732 
2.Pošaljite zahtev na e-mail: info@Lego.co.me
3.Pošaljite zahtev na poštansku adresu: 
Lego d.o.o.
Petra Dedića bb Podgorica, 
Stari Aerodrom.
2. Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine
Prilikom kupovine u internet prodavnici Lego.co.me poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.